Termékeink
Kosár
A kosár üres
Felhasználói Fiók

WiFi gombkamera használati útmutató BVCAM alkalmazáshoz

1. Bevezetés

Apró méretű ám 1080p felbontású kamera méretének köszönhetően könnyedén elrejthető, akár testünkön, ruházatunkban viselhető. 1mm átmérőjű optikájának köszönhetőan akár 1 mm lyukon keresztül is képes akadálytalanul "kilátni" és tökéletes képet közvetíteni. A kamera helyi WiFi hálózatra vagy Hotspotra (adott esetben hotspot létrehozható okos telefonnal) csatlakozva, a rögzített képet képes továbbítani valós időben az interneten keresztül a világ bármely interneteléréssel rendelkező pontjára. A kamera képét egy alkalmazás segítségével valós időben követhetjük iOs vagy Android rendszerű okostelefonon - táblagépen, rögzíthetjük vagy pillanatfelvételt készíthetünk a videostream-ről.

2. Hardver
A WiFi modult és a mikro kamerát összekötő szalagkábel rendkívül vékony vezetékeket tartamaz. A szalagkábel túlzott meghajlítása, megtörése a vezetékek károsodását vagy teljes megszakadását okozhatja mely a kamera működésképtelenné válását eredményezi! Kerüljük a túlzott hajlítást, megtörést. A szalagkábel utólagos meghibásodására nem terjed ki az egy évig tartó jótálás!
hardver bemutatása
3. A kamera ki - be kapcsolása

Bekapcsolás folyamata: Kamera WiFi modul oldalán található kapcsolót kapcsoljuk ON állásba (lásd Hardver-t ábrázoló fotó).

Kikapcsolás folyamata: Ismételjük meg a bekapcsolásnál leírt folyamatot a kapcsoló ellenkező irányba történő kapcsolásával.

Reset kapcsoló: Kamera vezérlésének lefagyása esetén nyomjuk meg a rejtett reset kapcsolót az előző ábra szerinti helyen.

4. Alkalmazás telepítése

Szkenneljük be készülékünk típusának megfelelő QR kódot az alkalmazás telepítéséhez, vagy webáruházunkat okos-készülékünkön megnyitva kattintsunk a megfelelő QR kódra. Az alkalmazás használatához szükséges egyedi kód (UID) a WiFi kamerához mellékelt dokumentumban található. A kamera alkalmazás Apple iPhone iPad és egyéb Apple készülékeken illetve csúcskategóriás android operációs rendszert futtató készülékeken stabilan működik.

Android készülékekre
letölthető alkalmazás:
Apple készülékekre
letölthető alkalmazás:
android alkalmazás apple alkalmazás
5. Kamera működése helyi(local) / beállítás(settings) módban
Local helyi mód

Helyi üzemmódban a kamera saját WiFi hálózatot hoz létre, melyhez okos-készülékünkkel csatlakozhatunk.
Ebben a módban van lehetőségünk a kamera beállításait okos-készülékünkről konfigurálni, többek között beállítani internetcsatlakozáshoz szükséges WiFi hálózatot.
Local (helyi) módban lehetőségünk nyílik a kamera által közvetített képet a kamera hatósugarán belül okostelefonunkon megjeleníteni internetkapcsolat nélkül (max 50 méter teljes "rálátással", akadályozó objektumok, falak nélkül).

Kapcsolódás Kém kamerás tollhoz "Local" azaz helyi módban:

 • Kamera bekapcsolását követően okos-készülékünk beállításai között válasszuk ki a Wi-Fi hálózatokat.
 • csatlakozzunk a megjelenő listából a saját kameránk által generált wifi hálózathoz. A wifi hálózat neve a kamera UID kódja lesz, jelszó nem szükséges.
beállítások/wifi

Sikeres WIFI csatlakozást követően a 4. pontban telepített alkalmazást megnyitva az alkalmazás magától felismeri a jelenleg wifi-n csatlakozó kamerát, és hozzáadja a listához. Ha az automata felismerés valamiért nem történik meg, a jobb felső sarokban található + ikonra kattintva az alábbi három módon adhatjuk a listához saját kameránkat:

kamera hozzáadása kamera hozzáadása

Három különböző módon csatlakozhatunk kameránkhoz a + gomb megnyomását követően:

 • 1. Kattintsunk a Keresés(LAN) gombra. Az alkalmazás automatikusan hozzáadja a saját hálózatunkon jelen lévő kamera UID - kódját (csak akkor működik, ha a kamera wifi hálózatához csatlakozik okos készülékünk).
 • 2. Kattintsunk a QR olvasás gombra, majd telefonunk kamerája segítségével szkenneljük be a melléklet használati utasításon vagy a kamera dobozán található egyedi QR kódot
 • 3. Adjuk meg kézzel a használati utasításban található egyedi UID kódot
 • kamera hozzáadása

  Sikeres hozzáadást követően a kameránk megjelenik a "Élőkép" ikonban szereplő listában. A kamerára kattintva (amennyiben a kamera online) nézhetjük az élő videó folyamot.

  kamera hozzáadása sikeres
  WiFi kamerával és egy iPhone 6S telefonnal készített tesztkép: Local camera tesztkép

  TIPP: Tabletünk/okostelefonunk kijelzőjét elforgatva, a video stream-et teljes kijelzős módban követhetjük. A videóra kattintva előugranak ikonok. Az ikonokra kattintva készíthetünk fényképet vagy folyamatos videofelvételt az aktuális videostream-ről. Az elkészült képeket vagy videókat a "Fénykép" és a "Rögzítés" menüpontokban találjuk és nézhetjük vissza.

  6. Kamera működése Internet módban
  internet mód

  Ebben az üzemmódban a kamerának interneteléréssel rendelkező WiFi hálózathoz kell csatlakoznia. Amennyiben a sávszélesség megfelelő és a kamera csatlakozott a beállított WiFi hálózathoz, a video streamet világszerte tudjuk fogadni. A WiFi gomb kamera csak 2,4 Ghz WiFi hálózattal kompatibilis!

  Opciók WiFi kapcsolatra:

  • Otthoni vagy irodai/intéznényi WiFi hálózat
  • Okostelefonnal megosztott WiFi hotspot
  • 3G/4G hordozható mobilinternet WiFi hotspot
  7. WiFi kapcsolat beállítása

  WiFi gomb kamera hálózathoz való csatlakoztatásához szükség van a 4. pontban leírt módon A BVCAM alkalmazást egy Apple vagy iOs rendszerű telefonra telepíteni, majd az 5. pontban leírt csatlakoztatási beállításokat elvégezni!

  Miután a kamerát sikeresen csatlakoztattuk az alkalmazáshoz, kattintsunk az "Élőkép" menüben megjelenő kameránk fogaskerék ikonjára (ikon csak akkor aktív, ha a kamera be van kapcsolva és megfelelően csatlakozik), majd a felugró menüben az "Az eszköz neve" menüre.

  WiFi hálózat beállítása WiFi hálózat beállítása

  A megjelenő beállítási opciók közül válasszuk ki a "WiFi beállítása" menüpontot, majd a megjelenő elérhető hálózatok listájából válasszuk ki saját Hotspotunk/telefonunk/irodai/otthoni hálózatunk SSID-jét. Ugyanitt lehetőségünk van kézzel is hozzáadni olyan Wifi hálózatot mely nem elérhető a körzetben vagy láthatatlan hálózat.

  WiFi hálózat beállítása WiFi hálózat beállítása

  A hálózat kiválasztása után adjuk meg a hálózathoz tartozó jelszót, majd OK gomb megnyomásával mentsük azt el a toll memóriájába.

  WiFi hálózat beállítása WiFi hálózat beállítása

  Jelszó mentése után a toll automatikusan újra indul és a beállításnak megfelelő WiFi hálózatra próbál csatlakozni. Amennyiben ez a csatlakozás sikeres a kameránk neve alatt újra az Online felirat látható

  kamera hozzáadása sikeres

  Esetlegesen rosszul beállított jelszó esetén a beállításokat a 2. pontban bemutatott Reset gomb megnyomásával tudjuk törölni! Reset gomb megnyomása után a kamerához újra csatlakozhatunk helyi módban és megismételhetjük a fenti beállításokat.

  TIPP: A WiFi gomb kamera folyamatos élő videót képes közvetíteni akár 1080p minőségben, amennyiben az internetkapcsolat sávszélessége megfelelő. Gyenge kapcsolat esetén a kép akadozhat. Gyenge internet kapcsolat esetén váltsunk átviteli minőséget, így adatot is spórolhatunk mobilinternet kapcsolat esetén.

  • 1080p = legnagyobb felbontás (csak nagy sávszélességű 4G kapcsolat esetén)
  • 720p = közepes felbontás
  • 640p = alacsony felbontás (3g vagy gyenge 4g kapcsolat esetén)
  • 480p = rossz minőségű felbontás (gyenge mobilinternet kapcsolat esetén)
  kamera hozzáadása sikeres

  TIPP2: Forgassuk el vízszintes állásba telefonunkat a teljes képernyős megjelenítéshez.

  kamera hozzáadása sikeres

  Feliratkozás hírlevélre

  Iratkozzon fel hírlevelünkre, melynek segítségével részesülhet akciós kínálatunkból.

  Bankkártyás fizetés

  Fizetési tájékoztatónk ide kattintva érhető el. Oldalunkon az alábbi megoldásokkal is fizethet.